Gestalttherapie is een ervaringsgerichte en relationele vorm van therapie. De therapie helpt je bij het herstellen van contact met jezelf en je omgeving.

Volgens de Gestaltbenadering ervaar je psychische problemen wanneer het contact met je omgeving verstoord is en je niet in staat zijn om dit contact anders in te richten en daarmee te herstellen. Deze opvatting is anders dan die van de meeste psychotherapie├źn die psychische problemen zien als een verstoring van het geestelijk evenwicht.

Want soms word je geconfronteerd met situaties waar je niet tegen opgewassen bent. Wanneer de steun van vrienden en familie ontoereikend is, ondanks de goede bedoelingen, kan het waardevol zijn om professionele begeleiding te zoeken, zoals Gestalttherapie.


Het filmpje geeft je uitleg en een indruk over wat Gestalttherapie nu eigenlijk is. Met dank aan Ien.

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkdIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Beeldcontact

Als je wel een gesprek wilt, maar nu liever niet naar de psychotherapiepraktijk komt

Misschien kan ik iets voor je betekenen. In deze moeilijke tijden wil ik mij als therapeut inzetten via beeldbellen. Ik doe dit op donatiebasis. Omdat ik weet dat veel ondernemers nu ook financieel getroffen worden. Zo kan ik je tijdens deze quarantaine periode toch een ondersteunend gesprek aanbieden.

Selecteer een datum en tijd voor een kennismaking via beeldbelafspraak en klik op ‘verstuur bericht’. Je krijgt van mij een bevestigingsmail. Zit er geen geschikte tijd tussen, bel 06-15672457 of laat jouw telefoonnummer achter en ik bel je voor een beter passend moment.