English flag icon - Wave Content Nederlandse vlag icoon rond

Over mijzelf

Karen Gielis

Psychotherapeut Veldhoven - Karen Gielis

Ik ben al vanaf jonge leeftijd geïnspireerd door het verschil in mensen. Iedereen is anders. Dat is prima voor mij, ik vind dat juist mooi. Ik houd van het contact met de ander. 

Ik wil je graag leren kennen. Wie je bent, wat je bezig houdt, welke vragen er bij je leven of hobbels die je ervaart, wat belangrijk voor je is, waar je voor jouw gevoel uit balans bent geraakt. 

Ik ondersteun graag in je zoektocht naar jouw eigenheid, naar meer jezelf kunnen zijn. Ontdekken wat je zou willen en welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren:

Een reis waarbij je de vrijheid terugvindt waar die in (familie/maatschappelijke) patronen verloren is gegaan, zodat je meer balans in je leven krijgt. Je eigen reisleider zijn, oké zijn met wie je bent, wat je zou willen, welke keuzes je daarin kunt maken en hoe je jezelf daarin kunt ondersteunen.

Persoonlijke drijfsveer

Ik wil mensen laten geloven in zichzelf, door zichzelf te durven zijn!

Ik geloof in authenticiteit van mensen. Iedereen is uniek en daarmee anders. Geloven in jezelf, door jezelf te zijn! Daarvoor durven kiezen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit betekent anders durven zijn en daarvoor gaan staan. 

De mogelijkheid van tegenstrijdigheden in jezelf en tussen jezelf en de ander aan te durven gaan. En erop durven vertrouwen dat je ok bent zoals je bent en dat je diep van binnen weet wat bij jouw past en wat niet. Vaak zijn mensen zich niet bewust van hun eigen wijsheid en eigenheid.

Ik wil mensen nieuwsgierig maken naar dit onbekende in zichzelf, het ‘anders zijn’. Ik wil mensen kennis laten maken met zichzelf, in wie ze zijn en zichzelf leren lief te hebben in wie ze zijn, zonder oog voor de omgeving (de ander) te verliezen.

Ik heb zelf ervaren hoe bevrijdend het is wanneer verschillen, in mezelf tussen ‘Wie ben ik’ en ‘Wie wil ik  zijn’ en tussen mij en de ander, er mogen zijn, vrij van oordelen en van gelijke waarden.

Hoe vrij het voelt om niet langer geneigd te zijn mezelf te verliezen in alle verwachtingen die aan mij gesteld worden of ik denk dat er aan mij gesteld worden: Wie moet ik zijn? Waar moet ik aan voldoen? En niet langer deze verwachtingen totaal in mezelf te absorberen , waardoor ik mijn ‘anders-zijn’ kwijt raak.

En ook hoeveel het mij heeft opgeleverd om met het verschil tussen mijzelf en de ander om te gaan en deze tegen te komen. Want juist door het werken met verschillen, heb ik geleerd dat ik daarmee, voor mijzelf, de mogelijkheid creëer om ervaring op te doen met het andere, het nieuwe. Dat deel van mijzelf waarvan ik me eerder niet bewust was.

In onze maatschappij waarin het gewoner is om te praten over verwachtingen en niet te vragen naar wensen, is er beslist voldoende gelegenheid om te oefenen met het uiten van eigen wensen in contact met anderen. Soms confronterend, conflicterend en soms zelfs zeer pijnlijk. 

Echter, het is juist deze tegenovergestelde dynamiek in het contact met jezelf en met de ander die aandacht nodig heeft om te komen tot meer harmonie met jezelf, is mijn ervaring.

Ik wil graag mijn kennis en ervaringen aanreiken en overdragen aan diegene die willen werken aan meer vrijheid en harmonie in hun leven, ‘simpelweg’ door het gaan waarderen van hun unieke zelf. 

Believe in you, be you!

Werkervaring

Ik werk sinds 2017 als Gestalt therapeut en procesbegeleider. Daarvoor werkte ik in management, beleid- en adviesfuncties in de gezondheidszorg. 

In deze functies intrigeerde mij altijd het samenwerken met de ander die anders is dan ik ben. Hoe komen we tot het realiseren van ons gemeenschappelijk doel en op zo’n manier dat wij ons daar beiden goed bij voelen. 

Door mijn interesse in interacties tussen mensen heb ik een aantal jaar geleden een switch gemaakt naar mijn huidige werk. 

Daarnaast ben ik vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid sinds 2005 als raadslid actief in de lokale politiek. En sinds mei 2017 Lid van Raad van Toezicht bij een welzijnsorganisatie. Meer informatie hierover is te vinden op mijn LinkedIn profiel.

LIDMAATSCHAPPEN EN REGISTRATIES

• Lid van de Nederlandse Vlaamse Associatie Gestalttherapeuten
• Lid van de Europese Associatie Gestalttherapeuten
• Lid van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
• Register Europese Certificering Psychotherapeut
• KVK nummer: 66602793
• BTW nummer: NL001700784B05

Diploma's

  • HBO-V
  • Gezondheidswetenschappen
  • HBO management voor leidinggevende
  • HBO+ Gestaltcoach
  • HBO+ Gestalttherapeut
  • HBO+ ECP therapeut
  • Traumaseksuologie I, II, III:  hulpverlening na seksueel misbruik