Nationaliteit, een feit?

We identificeren onszelf met de rollen die we vervullen, posities en functies die we innemen. Echter, waar we vandaan komen, onze oorsprong: waar we zijn geboren en opgegroeid, wortelt zich vele malen sterker in onze identiteit. Ik kan dit het beste onderbouwen door het volgende voorbeeld.
Wanneer ik een onbekende ontmoet, in het buitenland of in Nederland, dan is vrijwel altijd één van de eerste wederzijdse kennismakingsvragen: Waar kom je vandaan?

Ik hoef nooit lang na te denken. Ik kom uit Nederland of uit Veldhoven. Ik ben er geboren en opgegroeid. Meer smaken zijn er niet. Van mijn ouders, noch van mijn grootouders heb ik ooit iets anders begrepen.
Na het bekijken van deze film, welke ik graag met jullie deel, vraag ik mezelf de nieuwsgierige vraag. Is mijn veronderstelling wel zo’n feitelijk gegeven?

Ik ben nieuwsgierig. Misschien heb ik meer overeenkomsten met nationaliteiten, waar ik nu nog geen notie van heb. Echter, ik realiseer me ook dat mijn oorsprong niets afdoet van wie ik ben.

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkdIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Nationaliteit, een feit?

We identificeren onszelf met de rollen die we vervullen, posities en functies die we innemen. Echter, waar we vandaan komen, onze oorsprong: waar we zijn

Lees verder »

Laat een reactie achter

Beeldcontact

Als je wel een gesprek wilt, maar nu liever niet naar de psychotherapiepraktijk komt

Misschien kan ik iets voor je betekenen. In deze moeilijke tijden wil ik mij als therapeut inzetten via beeldbellen. Ik doe dit op donatiebasis. Omdat ik weet dat veel ondernemers nu ook financieel getroffen worden. Zo kan ik je tijdens deze quarantaine periode toch een ondersteunend gesprek aanbieden.

Selecteer een datum en tijd voor een kennismaking via beeldbelafspraak en klik op ‘verstuur bericht’. Je krijgt van mij een bevestigingsmail. Zit er geen geschikte tijd tussen, bel 06-15672457 of laat jouw telefoonnummer achter en ik bel je voor een beter passend moment.