English flag icon - Wave Content Nederlandse vlag icoon rond

Saudade

Welkom bij praktijk Saudade

Psychotherapiepraktijk Saudade blijft open! 
Conform maatregelen Coronavirus COVID-19, blijf ik graag beschikbaar voor mensen in psychische nood. Niet te vergeten, diegene die al voor de komst van het Coronavirus zolang moet wachten op psychische hulp. Omdat fysiek contact ertoe doet. Ook al zit daar nu dan 1,5 meter tussen.
We kunnen elkaar ontmoeten in mijn praktijk of erbuiten. Voor diegene die liever niet naar de psychotherapiepraktijk komt, is beeldcontact mogelijk (beveiligd) of bijvoorbeeld een wandeling. 
“Voor het herstellen van vrijheden waar deze door patronen (trauma’s) verloren zijn gegaan.”

Praktijk Saudade staat voor psychotherapeutische hulpverlening aan (jong)volwassenen vanuit een praktisch en ervaringsgericht systeemkader, Gestalt-psychotherapie of -begeleiding. De praktijk ontleent haar naam aan het van oorsprong Portugese woord Saudade dat heimwee of weemoed betekent. Het beschrijft de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde. Zo kun je weemoed hebben naar iets wat je verlangt, naar wat je graag zou willen of naar wat je bent verloren.

Soms word je geconfronteerd met situaties waar je niet tegen opgewassen bent. Je voelt je lusteloos, bang, onzeker of verdrietig en hebt niet genoeg kracht om deze problemen alleen op te lossen. Wanneer ook de steun van vrienden en familie ontoereikend is, kan het waardevol zijn om professionele begeleiding te zoeken, zoals Gestalt psychotherapie.

Gestalt therapie richt zich op het herstel van het contact met jezelf en je omgeving. De therapie geeft je de mogelijkheid om gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen. Als het op één terrein van je leven beter gaat, zal verbetering op andere terreinen vaak makkelijker zijn. Je zult beter je eigen regie (weer) kunnen nemen en beter keuzes maken die bij je passen.

Vanuit mijn praktijk werk ik veel met specifieke psychische problemen zoals stress, angst, depressie of rouw, maar ook met algemene problemen die je in jouw dagelijks leven tegen kunt komen en die te maken hebben met relaties, gezondheid, werk, studie of zelfbeeld, zingeving, levensfasen.

Tot mijn specialisme reken ik vrouwenhulpverlening, traumaverwerking, verwerking van seksueel geweld, burn-out, hechtingsproblematiek (verlatingsangst, bindingsangst) en hooggevoeligheid (HSP).

Wil je eerst wat meer informatie over mij en mijn benaderingswijze, doorloop dan op je gemak mijn website. Heb je vragen? Schroom niet om contact met mij te leggen door een mailtje te sturen of te bellen. We kunnen afspreken elkaar te ontmoeten op mijn praktijk of via beeldcontact. Ik stel me graag nader aan je voor en maak graag kennis met je. Zodat we kunnen bekijken hoe we de reis kunnen gaan maken en jij kan kijken of deze bij je past.